Getwist en Gezeur

Getwist en Gezeur header image 2

Verkoopstechniek T-Mobile Nederland: iPhone 3GS aanbieding bij vervroegd verlengen abonnement

February 13th, 2010 · 5 Comments

Kreeg net een telefoontje van T-Mobile:

 • ik ben goede klant en krijg een aanbieding (ik ben eigenlijk een doordeweekse klant met een 150-minuten tarief – zij het met vaak extra kosten wegens bellen in/naar buitenland… ik was er ook relatief vroeg bij, heb mijn iPhone sinds augustus 2008)
 • ik kan, als ik nu verleng, upgraden naar een 3GS (abonnement blijft hetzelfde, toeslag voor toestel kost net geen €70)

Ik leg uit dat ik liever tot de zomer wacht op een volgende versie van de iPhone… En dan komt het:

 • de telefonist legt uit dat er geen volgende versie komt.  Niet vóór eind 2011, begin 2012.  Dat nieuwe toestel is namelijk afgekeurd door de autoriteiten in de Verenigde Staten
 • Ik vraag naar een publieke bron.  Die is er niet, T-Mobile weet dat namelijk van Apple zelf, maar “het is niet algemeen bekend”.
 • Tegenwerping: als ze dat aan al hun klanten vertellen, is dat toch snel publiek?  Antwoord: “Kan, maar het vertellen aan een klant is nog iets anders dan wanneer T-Mobile het officieel publiek zou maken”
 • Tot wanneer de actie loopt?  “Vandaag is de laatste dag dat we mensen opbellen”
 • Of ik bedenktijd krijg? “Nee, je moet eigenlijk ter plaatse een JA of NEE geven…”

Ik raak geïrriteerd en zeg dat ik er niet op in ga, alleen al omwille van de agressieve verkoopstechniek.  Ik krijg ter verdediging te horen:

 • “We hebben u al een tijd proberen te bellen, maar kregen telkens voice mail of geen antwoord”  Echter, ik weet zeker dat ik de laatste tijd geen gemiste berichten van een blocked caller staan heb (het telefoontje van T-Mobile gaf geen Caller ID mee).  Evenmin stond er iets op mijn voice mail. Irritatie groeit.
 • Toch wil ik het aanbod zeker overwegen.  Ik vraag of ik kan terugbellen.  Dat gaat niet – maar ze wil toch een uitzondering maken en me later opnieuw terugbellen.  Afspraak maandag na de middag dus.

Even Googelen na het gesprek leert:

Je vraagt je af of T-Mobile hun verkopers instrueert om dit soort verhalen te vertellen, dan wel dat ze ter plaatse dingen uit hun duim zitten te zuigen om toch maar hun vooropgestelde cijfers te halen… Lijkt me niet goed voor de geloofwaardigheid van het bedrijf.

Los daarvan: ingaan op het aanbod of niet? Wat is jullie advies?

Update: de telefoniste bij mij zei dat het nieuwe abonnement nu inging, dus dat ik in de praktijk 6 maand van mijn oude abonnement krijg kwijtgescholden.  Dat leek me heel aantrekkelijk.  Volgens de meeste comments op iPhoneclub gaat het nieuwe abonnement pas in bij afloop van het oude abonnement. Nog even navragen.  Wie er niet genoeg van krijgt: dit topic op het iPhoneClub forum.

Tags: , , , , , ,

5 responses so far ↓

 • 1 Pascal Van Hecke // Feb 16, 2010 at 10:07 am

  En om het verhaal compleet te maken: ik heb nee gezegd.
  Het nieuwe contract ging pas in bij het aflopen van het oude contract – in mijn geval in augustus dus.
  Het aanbod kwam er dus op neer dat ik een half jaar op voorhand een telefoon krijg met 20 euro korting die over een half jaar waarschijnlijk nog minder gaat kosten (doordat de nieuwe iPhone er is, of omdat er meer concurrentie is van vergelijkbare toestellen…). Tenzij je iPhone stuk is en je sowieso op zoek bent naar een vervanging: slechte deal.

 • 2 Beekman // Feb 23, 2010 at 11:42 pm

  Valt nog mee dat ze niet je contractverlenging hebben ingezet. Dit hebben ze mij namelijk wel geflikt nadat ik nee had gezegd tegen de aanbieding. Na 8 dagen bellen en mailen kreeg ik te horen dat ze het hadden geannuleerd.

  Wordt tijd voor een andere provider.

 • 3 Pascal Van Hecke // Apr 19, 2010 at 9:32 pm

  Het ziet ernaar uit dat er deze zomer wel degelijk een nieuw model ligt…

  http://gizmodo.com/5520164/this-is-apples-next-iphone

 • 4 Simone // Sep 16, 2010 at 1:11 pm

  Hoe is dit verhaal nou eigenlijk afgelopen? Kwam op deze post via dat Iphoneclubforum.

  Groetjes,

  Simone

 • 5 Pascal Van Hecke // Sep 16, 2010 at 1:15 pm

  Zoals in eerste comment: ik heb nee gezegd, en tevreden daarover – ondertussen loop ik met iPhone4 rond die ik aan gesubsidieerde prijs heb kunnen kopen toen mijn abonnement afliep vorige maand.

  Zeker dat je wel geïnteresseerd was in het antwoord en niet enkel een linkje naar je site wilde dumpen 😉 ?